Lättlagat på Trangiakök

När hungern sätter in är det skönt att ha enkla recept att laga på Trangiaköket. Här kommer några förslag med olika förberedelsetid:

Pastagryta med halloumi – laga på plats
Pastagryta är gott och kan varieras efter tycke, smak och tillgång på råvaror. Ett exempel är pastagryta med Halloumi; Fräs gul lök, vitlök och chilli i smör eller olja, blanda i krossade tomater. En buljongtärning, valfria kryddor eller en skvätt rödvin höjer smakerna ytterligare. Tärna och blanda ner Halloumi. Koka upp pasta och blanda ner i grytan. Låt sjuda en stund och servera med parmesan och gärna något grönt, t.ex. spenat. Värmer och mättar!

Fyllda pannkakor – stek hemma
Har man tid att förbereda så kan tunna stora pannkakor förstekas hemma, ta med matig fyllning som tex svamp, ost, tomat, rulla ihop o värm i stekpannan, som efterrätt fyll med frukt, sylt eller chokladbitar (Dumlekola en favorit).

Tunnbrödrulle – förkoka potatis
Det mesta smakar bra utomhus så vill du göra det ännu enklare på din dagstur så är tunnbrödsrulle ett tips. Förkoka potatis hemma, välj en riktigt god korv, gör en sallad och varför inte lyxa med lite tryfflemajonäs. Stek potatis och korv i lite smör eller olja, Fyll ett tunnbröd med potatis, korv och sallad. Krydda med salt och peppar och ringla på lite tryffelmajonäs. Så gott!

Baguett – snabblösningen
Har du ingen tid alls att förbereda din matsäck kan vi rekommendera att stanna och handla på vägen. Prinskorv, god senap o baguette.

Något till kokkaffet
Värm Pågens kanelsnäckor i stekpannan och de blir som nybakade till kokkaffet.

Contact us for more information