Event 2022/2023 i Vemdalen

Det händer i Vemdalen

Besök alltid arrangörens hemsida för senaste informationen.

Boka sportlovsvecka i Vemdalen

20% rabatt på sportlov i Vemdalen

Boka ditt sportlovsboende redan idag!

Just nu får du 20% rabatt när du bokar boende i Vemdalen på sportlovsveckorna 7-10. Välj om du vill boka hel- eller halvvecka.

Sportlov, en klassiker i Vemdalen. I onlinebokningen ser du tillgängliga bokningsdatum och väljer om du vill komma hel- eller kortvecka. Sportlov är avkoppling, skidåkning, bygga snölyktor, mysiga spelkvällar framför brasan och framförallt ledig tid tillsammans. För den som gillar fart och fläkt finns rolig after ski, fantastiska restauranger och andra nöjen. Populära veckor som snabbt bokas och ibland blir helt fullbokade. Passa på att boka boende för ditt sportlov redan idag!

När du bor hos oss går det utmärkt att boka till lakan och handdukar eller varför inte bäddade sängar så det bara är att krypa ner när ni kommit fram och packat upp. Boka boende på Vemdalsskalet, Björnrike, Klövsjö och Storhogna.

Glad påsk i fjällen

Påsklov i fjällen

Boka påsklovsvecka 14 eller 15

Påsklovet är startskottet på våren. I Vemdalen kan du njuta av skidåkning, värmande sol och långa ljusa dagar på fjället. Varför inte göra påsklunchen till en härlig picknick i solen på fjället? Ta med och duka upp påskmaten ute. Medan barnen åker snowracer och letar påskägg kan ni vuxna njuta av god mat och dryck. Boka boende för ditt påskfirande idag så har du något riktigt trevligt att längta till.

Event i Vemdalen

Evenemang i Vemdalen

För aktuella event i Vemdalen besök Destination Vemdalens hemsida, här finns också länkar till alla duktiga entreprenörer i Vemdalsfjällen.

Händer i luften på dansgolvet under Vemdalen Ski Week

Vemdalen Ski Week

Vecka 3 och 4

Vecka 3 och 4 bjuder Vemdalen på härlig skidåkning och humöret är på topp. Vemdalen Ski Week är efterlängtade veckor för alla som älskar skidåkning och häng med nya och gamla kompisar. Samla ditt bästa gäng och ta en helg tillsammans i Vemdalen. Boende hittar ni hos AGO. Alla i boendet ska vara 18 år fyllda.

Vemdalsslalom och Klövsjösvängen

SkiStar Winter Games Vemdalen

12-15 januari

Vinterns stora skidfest med de traditionsrika tävlingarna Vemdalsslalom och Klövsjösvängen där barn och ungdomar tävlar i slalom (SL) och storslalom (GS)

I anslutning till tävlingen blir det en mängd roliga aktiviteter som inspirerar till skidglädje. Arenan är uppbyggd likt en världscuptävling med storbilds TV, livesändning och partnerby.

Vasaloppsläger på Storhogna

Vasaloppsläger på Storhogna Högfjällshotell & SPA

20-22 januari

Kom i form inför Vasaloppet. Ta chansen att ta del av kunskap och erfarenheter från en erfaren OS-guldmedaljör och fyrfaldig Vasaloppssegrare. I Januari kan du vässa teknik och form tillsammans med Jan Ottosson. Lägret går av stapeln på Storhogna Högfjällshotell & SPA. En hel helg fylld av träning, inspiration och tips inför ditt lopp. Aldrig har det varit så lätt att få rätt förutsättningar inför Vasaloppet. Boende bokar du hos AGO i Vemdalen.

Två personer samtalar, en låda öl i mitten bilden på Vemdalen Ölfestival

Vemdalens Ölmarknad

28 januari

Gillar du öl ska du se till att befinna dig i Vemdalen i slutet på januari. Då är det nämligen dags för Ölmässa. Massor med lokala producenter från Härjedalen och Jämtland på både öl och matsidan.

Bryggerier på plats Östersundsbryggeri, Klövsjö Bryggeri, Reinklou Ranch Brewry, Westerbottens Bryggeri, Riverrose Craft Beer, Jämtlands Bryggeri, Fjällbryggarna, Bryggmasarna, Revsunds Brewery, Härjebrygg, Svartbergets Fjällbryggeri, Tingvalla Bryggeri, Rödö Bryggeri och Oppigårds bryggeri så räkna med en smakupplevese utöver det vanliga.

STAR FM i Vemdalen

STAR FM i Vemdalen

23-25 mars

En fullmatad weekend utlovas vecka 12. Du kan dessutom tävla med Star FM och SkiStar och vinna vistelsen för fyra personer med boende, skipass, skidhyra och skidskola.

För dig som inte har turen att vinna så hittar du härliga boenden att boka hos oss på AGO!

Åk en mil, vinn en bil 7 april i Storhogna

Åk en mil, vinn en bil

7 april

På långfredagen den 7 april är det återigen dags för vinterns stora skidevent på Storhogna.

Du åker själv eller tillsammans med hela familjen på en lätt milslinga vid hotellet och upp över kalfjället. Alla som går i mål deltar i utlottningen av en Volkswagen Golf Alltrack. Det vill du inte missa!

Startavgift: 400 kr.

Anmälan görs på olika platser i Bergs kommun samt på Turistinformationen på Vemdalsskalet genom en QR-kod. (Affischer på olika platser i kommunen.)

På tävlingsdagen blir det underhållning, mat och dryck i det stora festtältet som reses på plats. Givetvis finns även vallaservice, längdskiduthyrning och försäljning på plats inför och under tävlingen.