Event 2024 i Vemdalen

Det händer i Vemdalen

Besök alltid arrangörens hemsida för senaste informationen.

Event i Vemdalen

Evenemang i Vemdalen

För aktuella event i Vemdalen besök Destination Vemdalens hemsida, här finns också länkar till alla duktiga entreprenörer i Vemdalsfjällen.

Sommarens öppettider i lift och klätterpark

Sommarens öppettider i lift och klätterpark

Cykla, klättra eller swisha fram genom luften

Från den 20 juni är Skalet Express öppen dagligen för dig som vill åka upp på Hovdefjället, med eller utan mountainbike. Vid avstigningen startar två härliga trails. En cross countryslinga uppe på berget i svårighetsgrad blå samt en flowtrail tillbaka ner till Skalet Express/Skalets torg i svårighetsgrad grön, perfekta när hela familjen vill cykla tillsammans. Vill du börja med att bekanta dig lite med cykeln finns en fin skills area att träna teknik i. För den som åker upp med liften utan cykel finns klätterpark/höghöjdsbana med fem olika banor och två ziplines, öppet från den 22 juni. Boka boende i Högåsvillorna med smidigt bike in/bike out avstånd till Skalet Express.

Vemdalens golfveckor, vecka 29-30

Vemdalens golfveckor

Vecka 29-30

De traditionella golfveckorna v. 29-30 är som alltid säsongens höjdpunkt hos Klövsjö-Vemdalens GK och Hede-Vemdalens GK, områdets två fina golfbanor med skön fjällkänsla från tee till green.

Nästan varje dag mellan 15-28 juli arrangeras en golftävling av det mer lättsamma slaget där alla kan vara med oavsett handicap. Den första tävlingsveckan spelas på Klövsjö - Vemdalens GK,  därefter fortsätter det roliga på Hede-Vemdalens GK.

Hede- Vemdalens GK >>

Klövsjö- Vemdalen GK >>

boka boende hos AGO i Vemdalen

Höstmarknad i Klövsjö

21 september

Höstmarknaden i Klövsjö i september är en smakupplevelse utöver det vanliga. Lokala producenter radar upp det godaste goda och du kan passa på att fylla på förråden med sylt, saft, ostar och chark.

Här kan du som besökare smaka mängder av goda och närproducerade delikatesser – som du också kan köpa med hem. Här är det bara att vandra från stånd till stånd och ta för er av ostar, sylt, saft, bröd, bär och kaffebröd.

Det finns också lokalt hantverk på plats för de som vill piffa upp hemmet.

Vemdalen höstlov

Höstlov i Vemdalen

Skojiga aktiviteter för både stora och små.

Vemdalen växlar upp rejält med massor med aktiviteter och roliga happenings under hela höstlovsveckan 26 oktober till 3 november.

Ta med hela familjen upp och njut av frisk luft, sprakande färger och utflykter till intressanta och vackra platser. Ta en bastu tillsammans och mys sedan ner er i soffan framför brasan med ett roligt spel eller en film. Ni kommer komma tillbaka till jobb och skola utvilade, fulla av intryck och minnen och med telefonerna fulla med härliga bilder.

Två små fllickor som vandrar på en skogsstig en sommardag.

Vandringstransfer

I sommar kan du åka transfer mellan Vemdalsskalet och Storhogna

På tisdagar och fredagar under perioden 2 juli till 9 augusti körs vandringstransfer mellan Vemdalsskalet och Storhogna. Perfekt när du vill vandra i flera av Vemdalens fjäll och någon i sällskapet har små trötta ben. Eller om du rest till Vemdalen och lämnat bilen hemma.

Klicka på knappen och läs mer om vandringstransfer samt hur du bokar och köper biljett i Freelway.