Event 2022 i Vemdalen

Det händer i Vemdalen

Besök alltid arrangörens hemsida för senaste informationen.

Team buildning

Evenemang i Vemdalen

För aktuella event i Vemdalen besök Destination Vemdalens hemsida, här finns också länkar till alla duktiga entreprenörer i Vemdalsfjällen.

Vemdalens golfveckor, vecka 29-30

Vemdalens golfveckor

Vecka 29-30

De traditionella golfveckorna v. 29-30 är som alltid säsongens höjdpunkt hos Klövsjö-Vemdalens GK och Hede-Vemdalens GK, områdets två fina golfbanor med skön fjällkänsla från tee till green.

Nästan varje dag arrangeras en golftävling av det mer lättsamma slaget där alla kan vara med oavsett handicap. Den första tävlingsveckan spelas på Klövsjö - Vemdalens GK med start 16 juli och därefter fortsätter det roliga på Hede-Vemdalens GK.

Hede- Vemdalens GK >>

Klövsjö- Vemdalen GK >>

Midsommargolfen i Vemdalen

Midsommargolfen i Vemdalen

23-24 juni

Midsommargolfen spelas på Hede-Vemdalens GK och Klövsjö-Vemdalens GK den 23 och 24 juni. Först ut är Hede-Vemdalens GK.

Hede- Vemdalens GK >>

Klövsjö- Vemdalen GK >>

Fira midsommar på på golfbanan i år!

Klövsjöveckan 2022

Klövsjöveckan i juli

18-24 juli

Klövsjöborna är stolta över sin vackra by. Under Klövsjöveckan vill de ge dig chansen att ta del av både hantverk och lokalproducerade råvaror. Det här är veckan du inte vill missa i Vemdalen. Klövsjöveckan är laddad med golftävlingar, tunnbrödsbakning och guidning på hembygdsgården Tomtan, en mängd gårdsloppisar samt spelmanskvällar fyllda med sång, dans och musik.

Vemdalen Bike Challange

Vemdalen Bike Challenge

6 augusti

I början av Augusti är det dags för Vemdalen Bike Challenge, tävlingen för både stora och små, alla kan vara med! Hela familjen kan cykla tillsammans och njuta av en dag på cykel till fjälls. En lekfull cykeltävling i en teknikbana med velodromer, spång, och pumptrack. Tävlingen är för alla åldrar, från knattar på springcykel till crosscountry-fantaster i lycra där alla har chans att vinna. Start vi Lövåsgården i Vemdalen by.

En korg full med kantareller

Svampkurs

6-7 augusti

Svamputflykt med svampkonsulenten Carin Sjelin. Häng med ut i Vemdalens skogar och plocka svamp. Hitta glädjen i att plocka din egen svamp i naturens skafferi och lär dig mer om vilka svampar du kan äta.

Carin Sjelin har lång erfarenhet som svampkonsulent och delar under dagen med sig av tips och erfarenheter från ett liv som svampplockare. Du kan välja mellan två olika svamputflykter, en hel- respektive halvdag i samarbete med Vemdalens Hembygdsgård och Studieförbundet Vuxenskolan i Härjedalen.

Åsarna Skicenter Milen

Åsarna Skicenter Milen

20 augusti

Den 20 augusti kommer förra årets succé tillbaka. Motionsloppet Åsarna Skicenter-milen. Loppet går genom vacker och varierad natur. Stigar och skogsvägar i lätt terräng. Välj mellan 5 och 10 kilometer. Dam- & herrklass där fina priser lottas ut bland alla deltagare.

Happy Retreat

Happy Retreat

3-4 september

Välkommen till fjärde året med hälsoeventet Happy Retreat på Vemdalsskalet. Tillsammans med grundaren Margaretha Lindbäck och övriga hälsoinspiratörer blir det en helg fylld av yoga, glad mat, energi, glädje, motivation och inspiration i andan av Happy retreats fyra hörnstenar som är mat, rörelse, stillhet och medvetenhet. En helg för kropp och själ. Tryck på knappen och läs mer om de olika hälsoinspiratörerna och evenemanget.

saft och sylt, kvinna i balgrunden på Klövsjö Höstmarknad

Höstmarknad i Klövsjö

24 september

Höstmarknad i Klövsjö i September är en smakupplevelse utöver det vanliga. Lokala producenter radar upp det godaste goda och du kan passa på att fylla på förråden med sylt, saft, ostar och chark.

Här kan du som besökare smaka mängder av goda och närproducerade delikatesser – som du också kan köpa med hem. Här är det bara att vandra från stånd till stånd och ta för er av ostar, sylt, saft, bröd, bär, kaffebröd och lokalt hantverk.

Det finns också lokalt hantverk på plats för de som vill piffa upp hemmet.