Event 2020/21 i Vemdalen

Det händer i Vemdalen

2020 är tyvärr flera event inställda eller anpassade för att följa FHMs rekomendationer. Vänligen besök respektive events hemsida för uppdaterad information.

Happy Retreat

Happy Retreat

Happy Retreat är en helg fylld av Yoga, god mat och inspiration. I början av September får du pusselbitar för att få ihop livspusslet i vardagen och träffa andra som är nyfikna på Happy retreats fyra hörnstenar; mat, rörelse, stillhet och medvetenhet.

saft och sylt, kvinna i balgrunden på Klövsjö Höstmarknad

Höstmarknad i Klövsjö

Höstmarknad i Klövsjö i September är en smakupplevelse utöver det vanliga. Lokala producenter radar upp det godaste goda och du kan passa på att fylla på förråden med sylt, saft, ostar och chark.

Det finns också lokalt hantverk på plats för de som vill piffa upp hemmet.

Kvinna gör yoga i Storhogna, Vemdalen

Tjejhelg på Storhogna Högfjällshotell & SPA

2-4 Oktober står Storhogna Högfjällshotell & Spa värd för en tjejhelg. God mat, SPA-upplevelser och mässa i vinterträdgården är bara några av de saker som står på programmet.

Njut av höstfärger och systerskap under en helg med många skratt och avkoppling.

Två kvinnor i folkvimlet på Lodge och Lya i vemdalen.

Lodge & Lya

30-31 November 2020 är det för 11:e gången dags för populära Lodge och Lya, mässan för alla Vemdalenfantaster. Här hittar du massor med utställare, allt från inredningsbutiker, bagerier till hustillverkare och serviceföretag.

Naturligtvis är AGO i Vemdalen på plats, kom förbi och träffa oss.

Skidåkare i skidbacke i Vemdalen

Skidtest slutet på november

I slutet av November firar vi in den nya vintersäsongen. Program kommer så fort exakt datum är satt.

Vasaloppsläger på Storhogna

Vasaloppsläger på Storhogna Högfjällshotell & SPA

Kom i form inför Vasaloppet i Januari på Storhogna Högfjällshotell & SPA tillsammans med tidigare Vasaloppsvinnare. En hel helg fylld av träning, inspiration och tips inför ditt lopp. Aldrig har det varit så lätt att få rätt förutsättningar inför Vasaloppet.

Två personer samtalar, en låda öl i mitten bilden på Vemdalen Ölfestival

Vemdalens Ölmarknad

Gillar du öl ska du se till att befinna dig i Vemdalen i slutet på januari. Då är det nämligen dags för Ölmässa. Massor med lokala producenter från Härjedalen och Jämtland på både öl och matsidan.

2019 års bryggerier var: Jämtlands Bryggeri , Organic Smash, Revsunds Brewery, Nya Carnegiebryggeri, Jemtehed & Brande, Klövsjö Bryggeri, Orsholms Brygghus, Bröderna Bommen, Reinklou Ranch Brewry, Westerbottens Bryggeri, Dykes Brewery, Bakgårdens Lilla Pikobryggeri och Riverrose Craft Beer så räkna med en smakupplevese utöver det vanliga.

Händer i luften på dansgolvet under Vemdalen Skiparty Weeks

Ski Party Weeks V 5 och 6

Vecka 5 och 6 är skidåkningen som bäst och partyhumöret på topp. Vemdalen Ski &Party Weekends vecka 5 och 6 är efterlängtade veckor för alla skidåkande partyprissar. Samla ditt bästa gäng och ta en helg tillsammans i Vemdalen.

Två barn klappar en hund i snölandskap i Vemdalen

Sportlov i fjällen V 7-10

Vecka 7-10 är barnens veckor i Vemdalen. Finns det något bättre sätt att spendera sportlovet på än att åka skidor hela dagen, gå på after-ski för hela familjen och sen samlas framför den öppna spisen med ett roligt spel.

Valle är på plats, barnområden är välpreparerade och restaurangerna laddade för att ta emot er för en hel vecka av ledighet tillsammans.

Träplanka med 3 små maträtter på i Vemdalen

Smaka på Vemdalen

Under 8 dagar i Mars kan du äta dig igenom Vemdalen. Destinationens restauranger komponerar speciella 2 rätters menyer till specialpris som bara kommer finnas tillgängliga under eventet. God mat och dryck och skidåkning mellan middagarna = semester i toppklass.

Två barn står i skidbacke och håller stavarna över huvudet i Vemdalen

Vemdalsstörten

I början av April är det dags för Vemdalsstörten, en störtloppstävling för hela familjen där första pris är 20 000 kronor. Bara att valla skidorna, gå in i Anjamode och kasta sig ner. Det anordnas massor med andra roliga aktiviteter denna helg så även om du inte åker skidor kommer du hitta något kul att göra i vårsolen.

Skidåkare på kvällen i Vemdalen

Vemdalen Winter Finale

Sista skidåkninghelgen bjuder på vårskidåkning, ute-after-ski, Björnrike challenge och häftiga Dammracet. Björnrike Challenge är en parallellslalomtävling som alla får delta i.

Dammracet är en blöt tillställning iaf för den som inte vågar ta tillräckligt med fart, klä ut dig till något skoj och försök ta dig torrskodd över dammen.

GLada ungdomar festar på vårforum i Vemdalen

Vårforum

Efter en lång härlig vinter är det dags att fira ut vintern och hälsa sommarsäsongen välkommen. Vårforum är årets fest och bjuder på bra artister och mycket fest.

Golfflagga vajar i vinden på Klövsjö golfbana

Golfveckor i juli

Första tävlingsveckan startar på Klövsjö golfbana för att sedan flytta över till Hede Golfbana vecka 2. Det finns tävlingar för alla, både stora och små, proffs och  glada amatörer.
Passa på att njuta av allt annat roligt Vemdalen har att erbjuda när ni ändå är på plats. Packa fiskeutrustningen, vandringskängorna och varför inte cykeln tillsammans med golfklubborna.

Klövsjöveckan i juli

Klövsjöveckan i juli

Klövsjöveckan är veckan du inte vill missa i Vemdalen. Det blir golftävling, tunnbrödsbak, pizzabuffé, musik och dans. Ta chansen att besöka en aktiv fäbod, notfiska enligt gammal tradition eller frossa i kak och bullbuffé.

Vemdalen Bike Challenge

Vemdalen Bike Challenge

I början av Augusti är det dags för Vemdalen Bike Challenge, tävlingen för både stora och små, alla kan vara med! Hela familjen kan cykla tillsammans och njuta av en dag på cykel till fjälls.

2 personer vandrar på fjället i Vemdalen

Vandringshelg

Vill du vandra men vill ha sällskap och lite guidning? Då är Vandringshelgen i mitten av Augusti något för dig. Goda uteluncher, SPA-upplevelser, vackra vyer och smarrig mat utlovas.

man springer på fjället i Vemdalen sommartid

Vemdalen Fjällmaraton

I Augusti är det dags för Vemdalen Fjällmaraton. Det finns sträckor för både den inbitne maratonlöparen och den som vill prova på utan att ta ut sig fullständigt. Välj mellan sträckorna 11,25,35 och 45 km, alla i naturskön miljö uppe på fjället.