Ta tåget till Vemdalsfjällen

Snälltåget

Du vet väl att du kan hyra boende via AGO i Vemdalen och resa hållbart med Snälltåget till Vemdalsfjällen. Satsningen är ett samarbete med SJ, Snälltåget, Destination Vemdalen m.fl.

Snälltåget tar dig från Malmö via Stockholm och Uppsala till Östersund där du byter till busstransfer. OBS! Taxi kan tillkomma mellan busshållplats och lägenheten/stugan beroende på vilket boende du väljer att boka.

Snälltåget erbjuder resa i delad kupé på nattåget, men det går även att resa i sittvagn. Ombord på tåget finns en restaurangvagn där man kan njuta av något gott under resan. Vi rekommenderar att du bokar bord. Då det är en ganska lång busstransfer vid ankomst på torsdagar rekommenderar vi också att du förbokar en frukostpåse som hämtas i restaurangvagnen på morgonen innan du går till bussen.

Nattåget som startar från Malmö, går via Stockholm på onsdagar och lördagar. Du anländer till Vemdalen torsdag respektive söndag morgonen.

Sista biten av resan är med busstransfer. Vid ankomst/avresa på söndagar är byte till/från buss vid Röjans station på Inlandsbanan (Busstransfer ca 15 minuter). Vid ankomst/avgång på torsdagar är bytet i Östersund (Busstransfer ca 75 minuter).

Hemresan sker torsdag respektive söndag eftermiddag. På hemresan ankommer tåget till Stockholm strax före midnatt och Malmö morgonen därpå.

Pris för tågbiljett sittvagn inkl. busstransfer t.o.r. från 1298kr/person. Pris för tågbiljett bäddplats i delad kupé inkl. busstransfer t.o.r. från 1998kr/person. (Kostnad för boende och eventuell taxi tillkommer).

Det går att resa från Malmö, Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala. Det är också möjligt att endast resa med transferbussen från Östersund. Biljett köps på Snälltåget.se.

Vill du ta med din cykel eller din hund på resan går det bra, men dessa måste du förboka.

Läs mer och boka Snälltåget här >>

Boende

Hur du vill bo bestämmer du själv och bokar separat i vår onlinebokning. Här finns sköna lägenheter och stugor som inbjuder till avkoppling och gemenskap efter härliga dagar på fjället. Ta en bastu, laga middag eller att bara vila fötterna och prata om dagens äventyr med ditt resesällskap. Tänk på att välja ett boende som har närhet till transferbuss och matbutik om du reser utan bil.

Här är några exempel boenden vi rekommenderar när man reser utan egen bil:

Boka boende på Vemdalsskalet >>
Boka boende i Storhogna >>
Boka boende i Klövsjö >>


Boka Snälltåget här >>