Vinter i Vemdalen

Vinter i Vemdalen är skidåkning, snö och ledig tid med de som betyder mest. Vårt boende passar allt från skidåkande familjer på sportlov till konferensgruppen till barndomsvännerna som vill åka iväg en helg. Förutom skidåkning finns mängder med aktiviteter för både stora och små. Vad sägs om isklättring, skoteråkning, köra gocart på isen, prova isfiske eller en halvdag på hästryggen.

Snö, skidåkning och tid tillsammans i Vemdalen

Aktiviteter i Vemdalen

Förutom skidåkningen både utför och på längden finns det mängder med aktiviteter att ägna sig åt på fjällsemestern i Vemdalen. Prova på hundspann, isklättring på vattenfall, åk på en skotertur, isfiska eller varför inte läsa en riktigt bra bok framför en sprakande brasa med en kopp varm choklad i näven. Under vintern ingår dessutom avresestäd i priset, du får mer semester helt enkelt.

Det händer i vinter i Vemdalen

Två kvinnor i folkvimlet på Lodge och Lya i vemdalen.

Lodge & Lya

30-31 November 2020 är det för 11:e gången dags för populära Lodge och Lya, mässan för alla Vemdalenfantaster. Här hittar du massor med utställare, allt från inredningsbutiker, bagerier till hustillverkare och serviceföretag.

Naturligtvis är AGO i Vemdalen på plats, kom förbi och träffa oss.

Skidåkare i skidbacke i Vemdalen

Skidtest slutet på november

I slutet av November firar vi in den nya vintersäsongen. Program kommer så fort exakt datum är satt.

Vasaloppsläger på Storhogna

Vasaloppsläger på Storhogna Högfjällshotell & SPA

Kom i form inför Vasaloppet i Januari på Storhogna Högfjällshotell & SPA tillsammans med tidigare Vasaloppsvinnare. En hel helg fylld av träning, inspiration och tips inför ditt lopp. Aldrig har det varit så lätt att få rätt förutsättningar inför Vasaloppet.

Två personer samtalar, en låda öl i mitten bilden på Vemdalen Ölfestival

Vemdalens Ölmarknad

Gillar du öl ska du se till att befinna dig i Vemdalen i slutet på januari. Då är det nämligen dags för Ölmässa. Massor med lokala producenter från Härjedalen och Jämtland på både öl och matsidan.

2019 års bryggerier var: Jämtlands Bryggeri , Organic Smash, Revsunds Brewery, Nya Carnegiebryggeri, Jemtehed & Brande, Klövsjö Bryggeri, Orsholms Brygghus, Bröderna Bommen, Reinklou Ranch Brewry, Westerbottens Bryggeri, Dykes Brewery, Bakgårdens Lilla Pikobryggeri och Riverrose Craft Beer så räkna med en smakupplevese utöver det vanliga.

Händer i luften på dansgolvet under Vemdalen Skiparty Weeks

Ski Party Weeks V 5 och 6

Vecka 5 och 6 är skidåkningen som bäst och partyhumöret på topp. Vemdalen Ski &Party Weekends vecka 5 och 6 är efterlängtade veckor för alla skidåkande partyprissar. Samla ditt bästa gäng och ta en helg tillsammans i Vemdalen.

Två barn klappar en hund i snölandskap i Vemdalen

Sportlov i fjällen V 7-10

Vecka 7-10 är barnens veckor i Vemdalen. Finns det något bättre sätt att spendera sportlovet på än att åka skidor hela dagen, gå på after-ski för hela familjen och sen samlas framför den öppna spisen med ett roligt spel.

Valle är på plats, barnområden är välpreparerade och restaurangerna laddade för att ta emot er för en hel vecka av ledighet tillsammans.

Träplanka med 3 små maträtter på i Vemdalen

Smaka på Vemdalen

Under 8 dagar i Mars kan du äta dig igenom Vemdalen. Destinationens restauranger komponerar speciella 2 rätters menyer till specialpris som bara kommer finnas tillgängliga under eventet. God mat och dryck och skidåkning mellan middagarna = semester i toppklass.

Två barn står i skidbacke och håller stavarna över huvudet i Vemdalen

Vemdalsstörten

I början av April är det dags för Vemdalsstörten, en störtloppstävling för hela familjen där första pris är 20 000 kronor. Bara att valla skidorna, gå in i Anjamode och kasta sig ner. Det anordnas massor med andra roliga aktiviteter denna helg så även om du inte åker skidor kommer du hitta något kul att göra i vårsolen.

Skidåkare på kvällen i Vemdalen

Vemdalen Winter Finale

Sista skidåkninghelgen bjuder på vårskidåkning, ute-after-ski, Björnrike challenge och häftiga Dammracet. Björnrike Challenge är en parallellslalomtävling som alla får delta i.

Dammracet är en blöt tillställning iaf för den som inte vågar ta tillräckligt med fart, klä ut dig till något skoj och försök ta dig torrskodd över dammen.