Boendeklassificering

Vi vill göra det lättare för dig att välja ett boende som lever upp till dina förväntningar

För att underlätta ditt val av boende har vi gjort en genomgång av samtliga boenden och klassificerat dem enligt en femgradig skala där ett (1) är lägst betyg (mycket enkelt) och fem är högst betyg (utmärkt).

Under genomgången har vi bland annat bedömt boendets storlek, hur många bäddar boendet har, vilka faciliteter som finns (diskmaskin, tvättmaskin, pjäxtork, laddstolpe för elbil, wifi, braskamin, bastu, skidförråd, jacuzzi, pool), hur boendets standard är, och då framför allt kök och badrum (gammalt, renoverat, nybyggt), inredning och möbler etc.

I onlinebokningen, under knappen ”Fler Sökfilter” går det att söka boende utifrån vilket betyg de fått. Vilket betyg ett boende fått går också att läsa under beskrivningen av respektive boende.

AGO:s boendeklassificering


AGO:s femgradig skala:

1 – Mycket enkel
Basutrustat boende med mycket enkel standard.

2 – Enkel
Funktionellt boende med enkel standard.

3 – God
Bra boende med god standard.

4 – Mycket god
Bekvämt boende med mycket god standard.

5 – Utmärkt
Mycket komfortabelt boende med utmärkt standard

Halva poäng:
I bedömningen kan ett boende hamna mittemellan två betyg i skalan och t.ex. få 3,5. Det visar att boendet ligger lite över den angivna standarden men utan att nå upp till nästa nivå. Detta framgår då i objektsbeskrivningen i onlinebokningen. Klassificeringen används också i återkoppling till logiägarna som en rekommendation på vad de kan göra för att höja nivån på sitt boende.